Tiflis Turu - Pegasus Havayolları İle 2 Gece 3 Gün Tur Programı
Kalkış Yerleri: Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Tiflis

Siz değerli misafirlerimizle Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluştuktan sonra bagaj ve pasaport işlemlerini tamamlayarak Pegasus Havayolları’nın PC316 sefer sayılı 12.10 uçuşu ile Tiflis’e doğru yola çıkacağız. Yerel saate göre 15.25’te Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e varacağız ve ardından panoramik şehir gezimize başlayacağız. UNESCO tarafından 2021 Dünya Kitap Başkenti ilan edilen, tüm kitabi dinlerin ibadethanelerinin yan yana görülmesinin mümkün olduğu Tiflis’in şehir merkezine doğru ilerlerken başkanlık sarayını, Kura ve Mkhvari nehirlerini, şehir surlarının kalıntılarını, Kaşveti Kilisesi’ni, Osmanlı mimarisi örneği olan ünlü kükürt hamamlarını, Gürcistan Sanat Müzesi ve Gürcistan Ulusal Müzesi binalarını, Özgürlük Meydanı’nı, saat kulesini, şehrin her yerine dağılmış tiyatro ve opera binalarını ve daha pek çok yerel yapıyı göreceğiz. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz. Akşam vaktinde dileyen misafirlerimiz, ekstra düzenlenecek Gürcü Lezzetleri Gecesi etkinliğimize katılarak (60 Eur) Gürcistan mutfağının en nadide örneklerinin tadına bakabilecekler.



2 Gün: Tiflis

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Çağlar Boyunca Gürcistan Kültürü Turu’na katılabilecekler (70 Eur). Öğle yemekli turumuz kapsamında ilk durağımız, “Gürcülerin anası” olarak anılan Kartlis Deda Heykeli olacak. Bir elinde şarap kâsesi diğer elinde kılıç tutan, şehrin kuruluşunun 1500’üncü yılı anısına dikilen bu alüminyum heykelin bulunduğu tepeden sonra hemen ilerisindeki kaleye gideceğiz. MS 4. yüzyılda inşa edilen, günümüzde Tiflis Botanik Bahçesi ile kükürt hamamları arasında kalan Narikala Kalesi’nde Perslerden Osmanlılara kadar bölgede hüküm süren tüm milletler tarafından kullanılan yapı hakkında bilgi alacağız. Kale sınırlarında yer alan Aziz Nikolas Kilisesi’ne de girdikten sonra Tiflis’in kurulduğu ana bölgeden, Abanotubani mahallesinden geçerek Kura Nehri üzerindeki köprüye yöneleceğiz ve şehrin simgelerinden bir diğerine, Metekhi Katedrali’ne gideceğiz. Gürcü lider Kraliçe Tamara’nın yaptırdığı, Moğol istilası sırasında tahrip olan, hatta Stalin döneminde yakılma girişiminde bulunulan mabetten ayrılarak otobüsümüzle yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Mtskheta şehrine gideceğiz. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde yer alan şehirde kısa bir panoramik gezi yaptıktan sonra ülkedeki en eski Hıristiyan manastırlarından birini MS 6. yüzyılda inşa edilen Jvari Manastırı’na gideceğiz. Ardından 11. yüzyılda yapılan, pek çok Gürcü kralın mezarını içeren Svetitskhoveli Katedrali’ni göreceğiz. Gürcistanlıların inanışlarına göre İsa peygamberin giysisinin bir parçasına da ev sahipliği yapan, İpek Yolu üzerinde bulunduğu için bir hac merkezi de sayılan katedral ülkenin savaşlarla, yağmalarla dolu tarihinin de belgelerini üzerinde taşıyan kültürel bir hazine olarak hepimizi derinden etkileyecek. Ardından öğle yemeği için mola vereceğiz ve sonrası serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşup otobüsümüzle Tiflis’e, konaklamak üzere otele döneceğiz.



3 Gün: Tiflis - İstanbul

Kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerini tamamlayacağız. Sonrası serbest zaman. Rehberimizin belirlediği saatte buluşup Tiflis Havalimanı’na gitmek üzere yola çıkacağız. Pegasus Havayolları’nın PC317 sayılı 15.15 seferiyle Gürcistan’dan ayrılacak ve 16.40’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’na varacağız. İstanbul’a vardığımızda turumuz da sona erecek. Eve hoş geldiniz!



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 (altı) ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 (on) yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir. Bu tür pasaportların tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamaz.
    • Acenta, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acenta, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu, saat değişmesi riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödenmez.
    • Acenta, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 (kırk) kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 (yirmi bir) gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün/günlerde yapılabilir.
    • Fiyatlara dahil olan ve olmayan (ekstra) turların özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 (yirmi) kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir. Daha az sayıda katılım olduğu takdirde turlar rehberin insiyatifinde ve gerekli olursa fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından acenta sorumlu tutulamaz.
    • Üç kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup bu tip odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak, standart yataklardan küçüktür. Üç kişilik odalar bir büyük yatak ve bir ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan türdedir; tur katılımcısı üçüncü kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiğini beyan etmiş sayılır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan- tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 (altı) ay geçerli pasaportun ve acentelerimizden temin edilebilecek “vize için gerekli evraklar listesi”nde belirtilen belgelerin tur hareket tarihinden minimum 1 (bir) ay önce yazılı onay ile eksiksiz olarak acenteye teslim edilmesi gerekmektedir.
    • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası gibi faal dönemlerde, belirtilen lokasyonlardan veya mesafelerden daha uzaktaki oteller kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 (on beş) gün önce katılımcıya acente tarafından bilgi verilecektir.
    • Tur programında fiyata dâhil olan hizmetler arasında yer alan “otelde yapılan kahvaltılar”, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde “kontinental kahvaltı” denilen “tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahve”den oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
    • Panoramik şehir turları maksimum 2 (iki) saat süren, otobüs içerisinden yapılan, şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tekne turları minimum 25 (yirmi beş) kişinin katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda mönü “başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı” içermekte olup içecekler hariçtir.
    • Azerbaycan Vize Başvurusu internetten yolcu tarafından https://evisa.gov.az/en/ adresinden online olarak yapılabilir. Dileyen misafirler ise Bakü Havalimanı’nda alabilirler.
    • Gürcistan, Türkiye vatandaşlarına vize uygulamamaktadır.

    İptal Şartları
    https://www.muhafazakarhotel.com/tur-570-tiflis-turu---pegasus-havayollari-ile-2-gece-3-gun.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 25.04.2024 09:38 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.