Beyaz Rusya'nın Başkenti Minsk Turu - Türk Havayolları ile 3 Gece 4 Gün Tur Programı

Belarus'un Başkenti Minsk Turk Havayollari ile 3 Gece (MSQ-MSQ) 2020

Kalkış Yerleri: İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Minsk

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşup bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları’nın TK285 sayılı tarifeli seferiyle 16.15’de Minsk’e doğru yola çıkacağız. Yerel saat ile 18.45’te şehre vardıktan sonra bizi bekleyen özel otobüsümüzle panoramik bir gezi gerçekleştireceğiz. Beyaz Rusya Cumhuriyeti’nin başkentinde yapacağımız gezi sırasında ilginç mimarisiyle dikkat çeken Milli Kütüphane binasını; Zafer Meydanı’nı ve İkinci Dünya Savaşı kahramanları anısına yapılan 38 metre yüksekliğindeki Zafer Anıtı’nı; Belarus Parlamentosu binasını ve kültür sarayını; SSCB istihbarat servisi KGB’nin faaliyetlerini yürüttüğü binanın, postanenin, Cumhuriyet Sarayı’nın, Başkanlık Konutu’nun ve Hükümet Konağı’nın da bulunduğu Özgürlük Meydanı’nı; eski şehir merkezini ve şehrin en önemli Rus Ortodoks ibadethanesi olan, on yedinci yüzyıldan kalma Kutsal Ruh Katedrali’ni; kambur köprü ve konut kompleksini; Aziz Petrus ve Pavlus Katedrali’ni; renginden dolayı “Kızıl Kilise” olarak da bilinen Aziz Simon ve Helena Roma-Katolik Kilisesi’ni göreceğiz. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele yerleşeceğiz. 

 



2 Gün: Minsk

Kahvaltıdan sonra serbest zaman; ancak dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek ve tüm gün sürecek İkinci Dünya Savaşı ve Stalin Hattı Turu’na katılabilecekler (35 Eur). Sovyet dönemi askeri yapılanmasına dair örnekleri göreceğimiz turumuz kapsamında Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi’ne gidecek, İkinci Dünya Savaşı’ndan Soğuk Savaş’a kadar Kızıl Ordu’nun dönüşümüne tanık olacağız. 1920 yılında Sovyetler Birliği’nin batı sınırına kazılan siperleri görecek, zaman içinde nasıl güçlendirildiklerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında hangi noktalarda zayıf kalındığını öğreneceğiz. Finlandiya yakınlarındaki Karelian Isthmus’tan Karadeniz’e kadar uzanan Stalin Hattı’nın küçük bir kısmını takip edeceğimiz gezimizde dönemin radar sistemlerini, tekneleri, helikopterleri, savaş uçaklarını, tankları, silahları, denetim noktalarını, savaş sırasında bombalanan yapıları ve daha pek çok tarihi belgeyi yakından göreceğiz. Turumuzun ardından serbest zaman verilecektir. Ardından dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz.



3 Gün: Minsk

Kahvaltıdan sonra serbest zaman verilecektir. Dileyen misafirlerimiz ekstra düzenlenecek Dudutki Köyü Turu’na katılabilecekler (45 Eur). Yaklaşık yarım saatlik bir otobüs yolculuğuyla ulaşacağımız bu açık hava müzesinde Belarus’taki geleneksel yaşamı gözlemleme fırsatı bulacağız. Köyün girişinde bulunan ve aktif vaziyette olan yel değirmeninde tahıldan un üretenleri görecek, deri işleme atölyesini, çömlek imalathanesini, dokuma tezgâhlarını, peynir, votka gibi yiyecek ve içeceklerin üretim-tadım alanlarını, bölge yerlilerine ait kaz, ördek, koyun, sülün geyik gibi hayvanların beslendiği ağılları gezeceğiz. Belarus’a özgü el sanatlarından örnekleri inceleme fırsatı da bulacağımız gezimiz kapsamında öğle yemeğini de köyde yedikten sonra serbest zaman. Rehberimizin bildireceği saatte buluştuktan sonra dinlenmek ve konaklamak üzere otele döneceğiz. 



4 Gün: Minsk - İstanbul

Kahvaltıdan sonra otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştireceğiz ve buluşma saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği noktada buluştuktan sonra Minsk Havalimanı’na gitmek üzere yola çıkacağız. Bagaj ve pasaport işlemlerini tamamladıktan sonra Türk Hava Yolları TK286 sayılı tarifeli seferle 19.40’da İstanbul’a hareket edeceğiz. 22:10’da şehre vardığımızda turumuz sona erecek. Eve hoş geldiniz!

 



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    • Yurtdışı gezilerinde en az 6 (altı) ay geçerli pasaport olması mecburidir. 10 (on) yıldan eski pasaportlar yurtdışına yapılan seyahatlerde geçerli değildir. Bu tür pasaportların tur hareket tarihinden önce yenilenmesi gerekmektedir. Yırtık ve yıpranmış pasaportlar ile ülkeye giriş yapılamaz.
    • Acenta, havayolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Acenta, bu değiş klikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcu, saat değişmesi riskini kabul ederek geziyi satın almıştır. 0-2 yaş aralığındaki çocuklar için alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödenmez.
    • Acenta, gerekli gördüğü durumlarda, tur güzergâhını içeriği aynı kalmak koşuluyla değiştirme hakkını saklı tutar.
    • Bu paket turda minimum katılımcı sayısı her otel kategorisi için 40 (kırk) kişidir. Paket tura katılacak kişi sayısının yeterli olmaması durumunda 21 (yirmi bir) gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir.
    • Programlarda belirtilen geziler rehberin insiyatifinde herhangi bir nedenden dolayı belirtilen gün/günler dışında başka bir gün/günlerde yapılabilir.
    • Fiyatlara dahil olan ve olmayan (ekstra) turların özel durumlardan dolayı yapılamaması halinde yerine alternatif turlar düzenlenir.
    • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine, gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz. Alternatif turlar minimum 20 (yirmi) kişilik katılım olduğu takdirde gerçekleştirilebilir. Daha az sayıda katılım olduğu takdirde turlar rehberin insiyatifinde ve gerekli olursa fiyatlar değiştirilerek gerçekleştirilebilir. Bu gezi ya da turların yapılamamasından Acenta sorumlu tutulamaz. 
    • Üç kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilebilmekte olup bu tip odalarda üçüncü kişiye tahsis edilen yatak, standart yataklardan küçüktür. Üç kişilik odalar bir büyük yatak ve bir ilave yataktan oluşmaktadır. İlave yataklar açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan türdedir; tur katılımcısı üçüncü kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiğini beyan etmiş sayılır. Çocuk indirimleri iki yetişkin yanında kalan –yaş grubuna uyan tek çocuk için geçerlidir.
    • Vize başvurusu için en az 6 (altı) ay geçerli pasaportun ve acentelerimizden temin edilebilecek “vize için gerekli evraklar listesi”nde belirtilen belgelerin tur hareket tarihinden minimum 1 (bir) ay önce yazılı onay ile eksiksiz olarak acenteye teslim edilmesi gerekmektedir.
    • Fuar, kongre, konser, etkinlik, spor turnuvası gibi faal dönemlerde, belirtilen lokasyonlardan veya mesafelerden daha uzaktaki oteller kullanılabilir. Böyle bir durumda, turun hareket tarihinden 15 (on beş) gün önce katılımcıya acente tarafından bilgi verilecektir.
    • Tur programında fiyata dâhil olan hizmetler arasında yer alan “otelde yapılan kahvaltılar”, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde “kontinental kahvaltı” denilen “tereyağı, reçel, ekmek, çay veya kahve”den oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir. 
    • Panoramik şehir turları maksimum 2 (iki) saat süren, otobüs içerisinden yapılan, şehrin önemli noktalarının ziyaret edildiği turlardır.
    • Tekne turları minimum 25 (yirmi beş) kişinin katılımıyla yapılmaktadır.
    • Yemekli turlarda mönü “başlangıç tabağı, ana yemek ve tatlı” içermekte olup içecekler hariçtir. 

     


    İptal Şartları
    https://www.muhafazakarhotel.com/tur-557-beyaz-rusyanin-baskenti-minsk-turu---turk-havayollari-ile-3-gece-4-gun.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 25.04.2024 09:30 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.