Pamukkale & Salda Gölü & Kuşadası Turu Tur Programı
Kalkış Yerleri: 21.00 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı, 22:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu, 23:00 Mecidiyeköy Divan Otel Önü, 00.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü
PROGRAM
1 Gün: İstanbul

Kalkış noktalarımızdan hareket ile gece yolculuğumuza başlıyoruz. Adapazarı-Bilecik-Afyon üzerinden yolculuğumuzu gerçekleştirirken araç içi yemek paketi ve sıcak soğuk içecek ikramlarımız ile yolculuk yaklaşık olarak 10 saat sürmektedir.  



2 Gün: Aphrodisias - Pamukkale - Karahayıt

Yol güzergahımızı takiben sabah saatlerinde UNESCO Dünya Miras Listesi üyesi olan Aphrodisias Antik Kenti'ne varıyoruz. Ara Güler'in ölümsüz fotoğrafları sayesinde tanınan ve bu keşfe kadar üzerindeki Geyre Köyü ile içiçe olan Antik yerleşimin müzesinde Sebasteion/Augusteum'un nefes kesen süslemeli ve kabartmalı panolarını görüyoruz. Antikçağın en meşhur heykel okullarından birisine sahip kentte; Sebasteion, Tiyatro, Tiyatro Hamamı, Akropol, Agora, Tiberius Portikosu, Hadrian Hamamları, Odeon, Piskoposluk Sarayı, Afrodit Tapınağı, Stadium, Propylon (Tetrapylon) ve Kenen Erim'in mezarını da görerek antik kente veda ediyoruz. Antik kent yakınlarındaki yerel restoranda alacağımız öğle yemeği sonrası beyaz cennet Pamukkale’yi sizlerle tanımaya başlıyoruz. Antik çağda insanların şifa bulmak adına geldikleri kutsal havuz, Denizli ovasının manzarasınıda görebileceğimiz seyir terası, beyaz dokusuyla traventenler bölgesi gezilerimiz sonrası arkeoloji literatüründe “Holy City” yani Kutsal Kent olarak adlandırılan Hierapolis gezimize başlıyoruz. Bizans döneminde Piskoposluk Merkezi de olan antik şehir bünyesinde Neron Devrin’de yıkılan ve yerine yapılan Antik Tiyatro, Hierapolis'in en büyük tanrısı Apollon için yapılmış olan tapınağı, Agora, Gymnasium, Tritonlu çeşme binası, Latrina, Plutonium gezileri ve anlatımları sonrasında şehir dışında kalan Nekrapol ve hamam bölümlerini incelememizin ardından Karahayıt bölgesindeki Kızılsu ve termal çamur alanında vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Pamukkale'de bulunan otelimizde.

 



3 Gün: Salda Gölü - Sagalassos

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Denizli ve Serinhisar üzerinden Burdur Yeşilova sınırları içerisinde yer alan Salda Gölü'ne geçiyoruz. Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen gölümüzün, bir benzeri Mars'ta olduğu söylenen Magnezyum yüklü beyaz plajında vereceğimiz serbest zaman sonrası buraya veda ediyor ve öğle yemeği (ekstra) molamızı veriyoruz. Yemek sonrası Ağlasun ilçesinden tırmanmaya başlayacağımız Toroslar üzerinde etkileyici manzarası ve çok iyi korunmuş kalıntıları ile, Türkiye'nin en etkileyici ve romantik antik kalıntılarından birisini görmeye Unesco Geçici/Aday listesinde yer alan Sagalassos Antik kentine varıyoruz. Antik kentte; Kent Konağı, Antik Tiyatro, Neon Kütüphanesi, Geç Hellenistik Çeşme, Yukarı Agora, Antoninler Çeşmesi, Heroon, Bazilika, Macellum, Odeon, Roma Hamamı ve çok sayıda yer görülerek kente veda ediyoruz. Etkileyici Anastilosis çalışmaları ile bizde izler bırakacak yerleşimde 2 bin yıl önce olduğu gibi Toroslardan gelen kaynak ile ayağa kaldırılmış Antoninler çeşmesi, unutulmaz bir deneyim olarak aklımızda ve kalbimizde yer edecek. Otele dönüş konaklama ve akşam yemeği otelimizde.

 



4 Gün: Buldan - Efes - Kuşadası - Şirince

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası ülkemizin en büyük antik yerleşimi olan Efes antik kentini geziyoruz. (Odeon, Bouluterion, Domitian meydanı, Trajan Çeşmesi, Hadrian tapınağı, Skolastika hamamı, Celcius kütüphanesi, Aşk evi, Tiyatro, Agora gibi yapılar göreceğimiz yerler arasında.) Efes ziyaretimizin ardından, ev yapımı meyve şarapları ile ün salan Şirince yerleşimini geziyoruz.Otantik köy dokusunu ve tarihi evleri gördükten sonra Kuşadası'nda bulunan minyatür bir doğal park olan Değirmen çiftliğine gidiyoruz. İçerisinde organik tarımın yapıldığı büyük emekler ile oluşturulmuş bu noktada ilk olarak zeytinyağı tarih müzesini ziyaret ediyoruz. Zeytinyağının üretim aşamasından soframıza gelene kadar hangi yollardan geçtiğinin öyküsüne tanıklık yapacağımız müze gezisi ardından, tamamı ile çiftlikte üretilen organik ürünler ile oluşturulmuş öğle yemeği sonrası (ekstra)  İstanbul'a doğru yola çıkıyoruz. Siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıp bir başka TatilSA kültür turunda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    Kalkış Noktaları 

    • 21.00 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı, 
    • 22:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu, 
    • 23:00 Mecidiyeköy Divan Otel Önü,  
    • 00.00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü

     


    İptal Şartları
    https://www.muhafazakarhotel.com/tur-532-pamukkale-salda-golu-kusadasi-turu.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 26.04.2024 12:37 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.