Kudüs Turu Özel Tur Programı

KUDÜS (MESCİD-İ AKSA) TURU

Tel Aviv - Kudüs – Eriha - Lût Gölü (Ölü Deniz) – El Halil – Beytüllahim – Yafa

Kalkış Yerleri: istanbul
PROGRAM
1 Gün: İstanbul-Tel Aviv- Kudüs

İstanbul Yeni Havalimanı Dış Hatlar Terminali Giden Yolcu Salonu " THY" bankosunda saat 04:30’de buluşuyoruz. Güvenlik, check-in ve pasaport işlemleri sonrası THY'nin TK784 seferi ile 06:30’de Tel Aviv’e hareket ediyoruz. Varış: 08:45. Güvenlik araştırmalarını müteakip Yafa’ya hareket ediyoruz. Yafa’da Hasan Paşa Camisi, Sultan Mahmud Külliyesi ve Bahriye Mescidi ziyaretleri sonrası Kudüs’e hareket.. Mescid-i Aksâ Külliyesi içinde yer alan Mervan Mescidi, Mescid-i Aksa, Mirac'ta Peygamberimizin üzerinden göklere ve ötesine yükseldiğine inanılan Muallak Taş etrafına inşa edilen Kubbetüs Sahra ve Mirac gecesi kendisini Mekke'den Kudüs'e binek olarak getiren Burak'ı bağladığı Burak Mescidi'ni ziyareti müteakip otelimize yerleşme. Akşam yemeğini müteakip arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da akşam ve yatsı namazı sonrası konaklama otelimizde.



2 Gün: Kudüs - Beytüllahim - Kudüs

Arzu edenlerle Mescid-i Aksâ’da sabah namazı sonrası otelde alacağımız kahvaltının ardından, El Halil şehrine hareket ediyoruz. Burada Harem-i İbrahim içinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf (A.S) Peygamberlerin kabirlerini ziyareti müteakip Beytüllahim şehrine geçiyoruz. Kutsal Doğuş Kilisesi içinde kalan Hz. İsa (A.S.)'ın doğduğu yeri ve bitişiğinde yer alan Hz. Ömer Camisi'ni ziyaret sonrası Kudüs’e hareket. Otelimize varışta akşam yemeğini müteakip, arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da akşam ve yatsı namazı sonrası konaklama otelimizde



3 Gün: Kudüs- Eriha- Lut Gölü -Kudüs

Arzu edenlerle Mescid-i Aksâ’da sabah namazı sonrası otelde alacağımız kahvaltının ardından  Zeytin Dağı'na çıkıyoruz. Kuşbakışı Kudüs'ü temaşa ve resim molası sonrası, Sahabe Selman-ı Farisi Hz. ve tabiinden Rabia'tül Adaviyye Hz. türbelerini ziyareti sonrası, Hz. Meryem ve anne ve babasının medfun bulunduğuna inanılan Gethsemani Kilisesi ile tarihi 2000 yıldan eskiye dayanan zeytin ağaçların bulunduğu Tüm Milletler Kilisesi'ni gördükten sonra, Sion Tepesi'nde yer alan Hz. Davud (A.S.) Türbesi, Hz. İsa (A.S.)’nın son akşam yemeğini yediği mahal ve Hz.Meryem’in son gününün geçtiği yer ziyareti sonrası, Eriha yolu üzerinde Hz. Musa (A.S.) Kabri ve Külliyesi'ni ziyaret sonrası deniz seviyesinden 400 metre aşağıda bulunan Lut Kavmi'nin helak olduğu, Sodom ve Gomore şehirlerinin altında kaldığı Lut Gölünü (Ölü Deniz) geziyoruz. Ardından Filistin yönetiminde olan dünyanın en eski şehri Eriha’yı ziyaret sonrası Kudüs’e hareket. arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da akşam ve yatsı namazı sonrası konaklama otelimizde.



4 Gün: Kudüs- Tel Aviv- İstanbul

Arzu edenlerle Mescid-i Aksâ’da sabah namazı sonrası otelde alacağımız kahvaltının ardından, Ağlama Duvarı, Kıyame Kilisesi ve Hz. Ömer Camisi'ni ziyaretin ardından arzu edenlerle Mescid-i Aksa'da Cuma Namazı'nı kılıyoruz.. Dönüş yolculuğumuz için 15:00’da Tel Aviv Havalimanı'na hareket ediyoruz. Güvenlik, check-in ve pasaport işlemleri sonrası THY'nin TK789 seferi ile 21:45’da İstanbul Havalimanı’na hareket ediyoruz. Varış: 00:05 (Ertesi Gün).



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.muhafazakarhotel.com/tur-524-kudus-turu-ozel.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 26.04.2024 01:42 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.