508. Tur - Şevval Ayında Kudüs Gezili Umre Turu / Kahvaltı, Öğle ve Akşam Yemekleri Dahil Tur Programı
Kalkış Yerleri: İstanbul Havalimanı
PROGRAM
1 Gün: İstanbul - Amman - Kudüs-i Şerif

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış hatlar gidiş terminalinde buluşma. Ürdün Hava Yolları ile RJ 166 sefer sayılı uçak saat 13.05’te Amman’a hareket ardından 15:15’de varış. Amman’dan otobüslerle Ürdün sınırından pasaport, vize işlemlerinin ardından sınırdan geçiş ve Kudüs-i şerif’te otele yerleşme. Otelde Akşam yemeği ve konaklama, dinlenme.



2 Gün: Mescid-i Aksa - Davut (a.s.)’ın Kabri - El Halil - Hz. İbrahim (a.s.), Hz. İshak (a.s.), Hz. Yakub Hz. Sare Annemiz, Hz Refia Annemizin kabirleri,(a.s.), Hz. Yusuf (a.s.) ve Zevcelerinin Kabirleri - Hz .Musa (a.s.), Makamı, Zeytindağı - Helhul kasabası - Yunus (a.s.)’ın Kabri - Beytlahm Şehri - Eriha Şehri - Kudüs-i Şerif

Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Kahvaltının ardından, Davut (a.s.)’ın kabrini ziyaret ve İsa (a.s.)’ın havarileriyle son akşam yemeği yediği rivayet edilen yerin ziyareti El Halil şehrine hareket. Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından El Halil şehrine varış. Hz. İbrahim (a.s.), Hz. İshak (a.s.), Hz. Yakub Hz. Sare Annemiz, Hz Refia Annemizin kabirleri,(a.s.), Hz. Yusuf (a.s.) ve zevcelerinin kabirlerinin bulunduğu külliye ve caminin ziyareti. Hz .Musa (a.s.), Makamı, Zeytindağı, ve öğle yemeğinin ardından Helhul kasabası’ndaki Yunus (a.s.)’ın Kabrini ziyaret. Beytlahm Şehrine geçiş ve Hz. İsa (a.s.)’ın doğduğu yerin görülmesi. Dünyanın en eski şehirlerinden Eriha Şehrinde kıza bir ziyaret. Kudüs-i Şerif’e dönüş, akşam ve yatsı namazının edası. Otelimizde akşam yemeği ve konaklama.



3 Gün: Mescid-i Aksa - Harem-i Şerif - Burak Mescidi, Mervani Mescidi, Miraç Kubbesi, Nebi Kubbesi - Yafa - Saat Kulesi - Kudüs-i Şerif

Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Otelde verilecek kahvaltının ardından Harem-i Şerif içerisinde bulunan Burak Mescidi, Mervani Mescidi, Miraç Kubbesi, Nebi Kubbesi ve medreselerden oluşan tarihi eserlerin ziyaret edilmesi. Cuma namazının Mescidi Aksa’da edasının ardından öğle yemeği. Yafa şehrine hareket, yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından Yafa şehrine varış. Yafa şehri içerisinde bulunan Osmanlı eserlerinden, Sultan Mahmut Camii ve Külliyesi Karakol Binası, Çeşme ve Sultan 2.Abdülhamit Han tarafından yaptırılan saat kulesinin görülmesi. Kudüs-i Şerif’e dönüş. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



4 Gün: Mescid-i Aksa - Zeytin Dağı - Selman-ı Farisî (r.a.) ve Rabiat’ül Adeviyye (r.a.) Kabirleri - Harem-i Şerif - Hz. Ömer Mescidi - Kıyam Kilisesi - Cidde

- Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Otelde verilecek kahvaltının ardından Zeytin Dağı’na hareket. Zeytindağı’nda Kudüs’ün genel görüntüsü eşliğinde Kudüs ile ilgili tarihi bilgi takdimi. Etrafında bulunan Selman-ı Farisî (r.a.) ve Rabiat’ül Adeviyye (r.a.)’nın kabirlerinin ziyaret edilmesi. Harem-i Şerif’e geliş. Hz. Ömer Mescidini ziyaret. Kudüs fethedildiğinde, Hz. Ömer (R.a.) Efendimizin Kudüs-i Şerif’teki Roma valisini ziyaret edip şehrin anahtarını aldığı Kıyam Kilisesi’nin görülmesi. Burak Duvarı ve Kanuni Sultan Süleyman Han tarafından yaptırılan tarihi çeşmelerin görülmesi. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

- Sabah namazı için Mescid-i Aksa’ya gidiş ve dönüş. Kahvaltının ardından Eriha şehrinin gezilmesi, tecrübe dağı ve öğlen yemeğinin ardından dünyanın en çukur bölgesi olan ve Lut kavminin helak olduğu, içinde hiçbir canlının yaşamadığı Lut Gölü’nün (Ölü Deniz) görülmesi. Ürdün’e hareket. Ürdün vadisinde şehit olan Aşere-i Mübeşşere’den Ebu Ubeyde Bin Cerrah ve Sahabenin ileri gelenlerinden Muaz Bin Cebel (r.a.) Kabr-i şeriflerini ziyaret.

Sahabe Dırer Bin Ezher kabrini ziyaret, Ebu Ubeyde Bin Cerrah (Cennetle Müjdelenen sahabe) kabrini ziyaret.

Eyke vadisinde Hz Şuayb Türbesi ve camiiSalt Türk şehitliği gezisi. Amman’da bulunan Havalimanına transfer.

Programın bundan sonrası 10 Gece Mekke-i Mükerreme 3 Gece Medine-i Münevvere olarak icra edilecektir.

Ürdün Havayolları ile saat 23:55’te Cidde’ye hareket ediyoruz.  03:00 Cidde’ye varış. Pasaport işlemlerinin ardından Mekke’ye doğru hareket ediyoruz.

(Ürdün Havalimanında ihram’a girilir. Burada 2 rekat ihram namazı kılınır, umreye niyet edilip, telbiye getirilir ve ihram yasakları başlamış olur. Mikat mahallinden ileriye Umreye niyet edilmeden geçmek yasaktır. Hanımlar; özel hallerinde olsalar dahi niyet ederek geçmek zorundadır. Niyet etmeden geçmenin cezası Mekke-i Mükerreme’de Harem sınırları içerisinde kurban kesmektir. Hanımlar özel hallerinin bitiminden sonra umrelerini yaparlar. Umre, Tavaf ve Say’i yapıldıktan sonra erkekler saçlarının tamamından bir tırnak boyu tıraş ederek ihramdan çıkarlar. Hanımlar ise saçlarının ucundan bir parmak boğumu keserler ve ihramdan çıkmış olurlar.



5 Gün: Kabe-i Muazzama

Otele yerleştikten sonra verilecek saatte Umre vazifesinin ifası için Kabe-i Muazzama’ya gidiş. Görevlimiz işliğinde Umre İbadetin yaptırılması. Sonrasında ihramdan çıkabilirsiniz.



6 Gün: Sevr Dağı - Arafat - Müzdelife - Mina - Hira Nur Dağı - Akabe - Cin Mescidi - Cennetül Mualla Kabristanı

Bildirilen saatte ve yerde buluşma sonrasında Sevr Dağı, Arafat, müzdelife, Mina, Hira Nur Dağı, Akabe ,Cin Mescidi, Cennetül Mualla Kabristanı, rehberimiz eşliğinde anlatımlar doyumsuz sohbet niteliğinde olacaktır.

Harem- Şerif’te günlük programların edası.



7 Gün: Harem-i Şerif

Harem- Şerif’te günlük programların edası.



8 Gün: Harem-i Şerif

Harem- Şerif’te günlük programların edası.



9 Gün: Cünare Bölgesi - Kabe

Görevlimiz işliğinde Cünare Bölgesine gidilerek ihrama girilir. Niyet ettikten sonra Leybeyt dualarıyla Kabeye gelinerek tekrar umre yaptırılır.



10 Gün: Harem-i Şerif

Harem-i Şerifte Cuma Namazının kılınması ve günlük programın uygulanması.



11 Gün: Harem-i Şerif

Harem- Şerif’te günlük programların edası.



12 Gün: Harem-i Şerif

Harem- Şerif’te günlük programların edası. 



13 Gün: Harem-i Şerif

Harem- Şerif’te günlük programların edası.



14 Gün: Veda Tavafı

Mukaddes beldelere veda ve helalleşme. Veda tavafıMedine-i Münevvereye Transfer.



15 Gün: Mescid-i Nebevi - Peygamber Efendimizi (S.A.V.) ilk Ziyaret - Cennet-ül Baki Kabristan - Hz. Ali Mescidi, Hz. Ebubekir Mescidi, Mescid-i Gamame {Bulut Mescidi}, Hz. Ömer Mescidi

Otele yerleşim, verilecek saatte Mescid-i Nebevi’ye gidiş, toplu olarak Peygamber Efendimizi (S.A.V.) ilk ziyaret ve selamlama. Ehli Beyt-i Rasülüllah’ın ve binlerce sahabi’nin bulunduğu Cennet-ül Baki Kabristan’ını ziyaret. Yakın çevre mescidleri (Hz. Ali Mescidi, Hz. Ebubekir Mescidi, Mescid-i Gamame {Bulut Mescidi}, Hz. Ömer Mescidi) ziyareti. Vakit namazlarını Mescid-i Nebevide kılacağız



16 Gün: Uhud Dağı - Uhud Şehitliği - Kıbleteyn Mescidi - Kuba Mescidi - Hurma Bahçesi - Mescid-i Nebevi

Sabah Namazında Sonra Geziler başlayacaktır. Uhud Dağı ve Uhud Şehitliği - Kıbleteyn Mescidi - Kuba Mescidi - Hurma Bahçesi Ziyareti. Vakit namazlarını Mescid-i Nebevide kılacağız.



17 Gün: Mescid-i Nebevi\'de Cuma Namazı

Mescid-i Nebevide Cuma namazı ve 5 vakit namaz kılacağız ve  günlük programların edası. 



18 Gün: Medine - Amman - İstanbul

Medine’den Amman’a RJ 723 sefer sayılı uçak 06:40’da kalkıyor. Amman’a Varış 07:20 , Amman’dan RJ 165 sefer sayılı uçak İstanbul’a 09:30’de uçuyor, İstanbul’a varış 13:05 olarak planlanmıştır.



DİĞER BİLGİLER
Kalkış Yerleri
    Notlar
    Son Başvuru Tarihi Bordo Pasaportlar İçin: 13.05.2020 / Yeşil Pasaportlar İçin: Vize İstenmiyor.
     
    ŞEVVAL AYINDA  MESCİD-İ AKSA ÜZERİ UMRE TURU
     
     
    3 gece Kudüs Konaklamalı  + 11 Gece Mekke Konaklamalı + 3 gece Medine Konaklamalı
    • Kudüs Otel : Holy Land, National ,Victoria , New Capital, Ritz, Comodor Hotel vb.
    • Mekke Otel : 3 Yıldızlı  Servisli - Nasem al Mawaddah vb. (Servisli 1.750 metre)
    • Medine Otel : Mawaddah - Mübarek Grup Otelleri vb.  (200- 300 metre)
    • Uçuşlarımız Royal Jordan (Ürdün havayolları ile olacaktır.)
     
    • İstanbul - Amman  :   03 Haziran 2020    Kalkış- Varış : 14:10 - 15:45      3 GECE KUDÜS KONAKLAMA
    • Amman - Cidde      :   06 Haziran 2020     Kalkış- Varış : 23:55 - 03:00     11 GECE MEKKE KONAKLAMA
    • Mekke - Medine      :   17 Haziran 2020   Kalkış- Varış : Otobüs                 3 GECE MEDİNE KONAKLAMA
    • Medine - Amman    :   20 Haziran 2020   Kalkış- Varış : 06:40 - 07:20
    • Amman - İstanbul  :   20 Haziran 2020    Kalkış- Varış : 09:25 - 13:05

     

    Kudüs-i Şerif Bağlantılı Umre Günlük Programı

    1.CUMA NAMAZI MESCİDİ AKSA’DA

    2.CUMA NAMAZI KABE’DE

    3.CUMA NAMAZI MESCİDİ NEBEVİ’DE KILINACAK.

     

     

    3 Harem-i Şerif'te 3 ülke

    Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurmuştur: “(İbâdet için) şu üç mescidden başkasına yolculuk edilmez:

    Mescid-i Haram

    Mescid-i Nebev-i

    Mescid-i Aksa

    (Buharî, Enbiyâ 8; Müslim, Mesâcid 2)

     

    Allah Cella Celahu  Kuran-ı Kerimde mübarek kıldığını beyan ettiği, İslam’ın ilk kıblesi ve Peygamber (s.a.v.)efendimizin en büyük mucizelerinden olan İsra ve Miraç hadiselerini meydana geldiği Kudüs-ü Şerif-i ziyaretlerini ve Umre İbadetlerini birleştiren her anı yoğun manevi programlarla süslenmiş Umre seyahatleri düzenlemekteyiz.


    İptal Şartları
    https://www.muhafazakarhotel.com/tur-466-508-tur---sevval-ayinda-kudus-gezili-umre-turu-kahvalti-ogle-ve-aksam-yemekleri-dahil.html
    demtur turizm tic.ltd
    Esentepe, Büyükdere Cd. No:173, 34394, 34394 Şişli/İstanbul
    0216 464 01 01


    Bu çıktı 29.03.2024 18:03 tarihinde verilmiştir. demtur turizm tic.ltd tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.